Van véleménye, tapasztalata?

Pénzügyi tanácsadó?? Már gyanús! Rám akar sózni valamit, csak a jutalék érdekli. Van másmilyen is? Milyen a jó pénzügyi tanácsadó?

Utolsó kommentek

Szükség van egyáltalán pénzügyi tanácsadóra?

2009.09.24. 10:28 :: www.holnap.shp.hu

Egyik vélemény:

Felesleges pénzpocsékolás! Én is be tudok menni valamelyik bankba, vagy pénzintézetbe. A biztosításomat is el tudom intézni személyesen, befektetni való pénzem pedig nincs. A közvetítő, aki tanácsadónak nevezi magát, csak rám akar sózni valamit, a jutalékát pedig velem fizettetik meg.

Másik vélemény:

Annyi buktatója van ma a sok pénzintézet rengeteg ajánlatának, melyek között az átlagember nem tud eligazodni! Gyakran még azt sem tudjuk helyesen meghatározni, hogy mit akarunk. Egy pénzügyi tanácsadó nagyon hasznos lehet!

Önnek mi a véleménye? Van esetleg pozitív, vagy negatív tapasztalata? Írja meg!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jotanacsado.blog.hu/api/trackback/id/tr551403648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

be(le)szólok 2009.09.24. 21:44:55

Szükség van-e pénzügyi tanácsadóra? Persze! Manapság - a fogorvos, az ügyvéd és a pszichológus mellett - mindenkinek szüksége van JÓ pénzügyi tanácsadóra.

Mitől jó egy pénzügyi tanácsadó?
1. független (nem köthető egyetlen pénzügyi intézményhez sem)
2. érti a dolgát (rendelkezik a megfelelő szaktudással)
3. empatikus (bele tudja élni magát a "tanácskapó" helyzetébe)
4. egyéb (arra az esetre, ha valami fontos tulajdonságáról megfeledkeztem volna...)

Na most: ha a fentiek közül bármelyik hiányzik, akkor csak arra jó a pénzügyi tanácsadó, hogy az okozott károkról beszélgessünk az ügyvédünkkel és a pszichológusunkkal...

Ha azonban szert tettünk egy JÓ pénzügyi tanácsadóra, akkor elképzelhető, hogy nem lesz többé szükségünk ügyvédre és pszichológusra...

Én már csak fogorvosra költök...:-)

hm1966 2009.09.25. 14:32:20

Én azt az alapelvet vallom, hogy csak úgy érdemes tenni a dolgunkat, ahogy mi is elvárnánk mástól. Tehát, ha én elvárom, hogy a tanácsadóm tegye a dolgát, azaz pénzügyi előnyöket érjen el és azonnali megtakarításokat hozzon, akkor nekem is ezt kell tennem. A rövidtávú ügyfélkapcsolat (csak kösse meg az általam ajánlott szerződést, aztán örökre viszlát) nem kifizetődő. Ha nem gondozzuk az ügyfelünket, előbb-utóbb elbizonytalanodik és úgyis fölmondja. Viszont, ha jól kezelem az ügyfeleim dolgát, akkor ő tovább fog ajánlani, mert elégedett velem, mint egy jó kőművest, fodrászt, vagy nőgyógyászt. És így szerveződik szinte magától az igazi üzlet! Ez persze olyan aktív kapcsolatot, komplex szemléletet kíván, amivel az ügyfeleim céljait szem előtt tartva, folyamatosan be tudunk avatkozni a folyamatokba és résen vagyunk, hol, hogyan és mikor változtassunk. Kiváló példa ezekre a szükséges beavatkozásokra a biztosítások területe. Két példát is hagy hozzak fel erre, mit lehet elérni, ha jó biztosítási alkusz dolgozik a pénzügyi tanácsadó, menedzser mellett: Az első példa, egy ügyfelem, dunai személy és teherszállítással foglalkozik. Egy motoroshajója és egy szállítókompja volt casco szerűen bebiztosítva, mint a közúti közlekedésben bármelyik autó. Ezért fizetett évente 1,3 millió forintot. Az alkusz kollégával felmértük az összes úszó szerkezetet, és megversenyeztette a biztosítók között. Az eredmény az lett, hogy évi 800 ezer forintért az ÖSSZES, (vagy 15 hajó, ponton, komp, stb.) be lett biztosítva, értékén. Itt tehát sokkal kevesebb pénzért jelentős többletszolgáltatást tudtunk nyújtani. A másik esetben egy egyszerű cascoval lehetett évi 100 ezer forintot megtakarítani egy kisvállalkozónak. Ezt évente, kétévente meg lehet tenni, mert nincs olyan biztosítás, nincs olyan terület, aminél nincsen jobb. És ez igaz a hitelekre is...

Forest (törölt) 2009.09.27. 21:12:23

Tiszteletem Vajthó Úr!

Egyik vélemény: Mivel személyesen is ismerem Önt (bár Ön még nem tudja hogy én ki vagyok), meg kell jegyezzem, hogy emberileg és tisztesség szempontjából kevés annyira egyenes gerincű, tisztességes emberrel hozott össze röpke 43 éves pályafutásom alatt a sors, mint Ön.

Másik vélemény: A világ és a gazdasági válság nem kis mértékben a pénzügyi tanácsadók miatt tart ott ahol most tart..

Következtetés: Ha mégis pénzügyi tanácsadóval kellene dolgoznom (akiktől egyébként mentsen meg az Isten) Ön lenne az akit feltétlenül megkeresnék, és kikérném a véleményét.
Nem szabad azonban elfelejteni hogy az Ön legtisztességesebb jószándéka és legjobb tanácsai ellenére is lehet hiba a számításban: az Ön mögött álló kollégákra már nem biztos hogy ugyanazok a jellemvonások állnak (sajnos).

Nehéz kérdés ez..
Ha megengedi keresni fogom alkalomadtán.

www.holnap.shp.hu · http://www.holnap.shp.hu 2009.09.27. 21:38:40

@Forest:

Hazudnék, ha azt írnám, hogy nem estek állati jól sorai. Köszönöm.
Amennyiben jelenlegi 4 munkatársamra gondol (honlapomon www.holnap.shp.hu megtalálja Őket, s önálló oldalaikat is), megnyugtathatom: én 100%-ban megbízom bennük.
Természetesen örömmel veszem, bármikor keres.

Egyébként a "másik véleményében" sajnos van igazság.

almaafájától 2009.09.28. 10:49:38

A baj a kifejezéssel van! A Pénzügyi Tanácsadónk lehet egy rokonunk, barátunk, példaképünk, akár a szomszéd is. Mégpedig anélkül is hogy tudatában lenne annak hogy nekünk tanácsot ad. Lehet ez így, mert majom világban élünk és mindenből divatot csinálunk, aztán annak meg a legtöbben szeretnének behódolni....- A gézáék számlát nyitottak az ötéves fiúknak, a mi marcinknak is kellene egy... vagy - most mindenki biztosítót vált, vagy azt mondják most kell hitelt felvenni...és akkor a majmok szintén ezt teszik, semmi képpen nem meggyőződésből és nem konkrét céllal, csak azért mert ők is....! Na valahogy így lett nagyon sok a Pénzügyi Tanácsadó is és nagyon sokféle! Mert divat pénzügyi tanácsadónak lenni. Egy kicsit úgy vagyok ezzel, mint a tanár históriával...hogy aki tudja csinálja aki nem az meg tanítja! Persze van aki tudja és tanítja, de Ő már nem annyira akarja magát pénzügyi tanácsadónak vallani....
Jó lenne, ha tényleg lenne pénzügyi tanácsadója, minden családnak, mint háziorvosa aki vitaminokkal megelőz és antibiotikummal gyógyít ha már nagy a baj...de bízni is meg kell tanulnunk benne, amikor az orvosban sem mindig bízunk, pedig ezt tanulta egész életében, erre tett esküt, és kőkemény kontroll és felelősség terheli! A tegnap még hentes voltam, ma már megmondom a tutit, mit csinálj a pénzeddel...hát mindenki a kaptafájánál inkább! A kérdésre a válaszom: nekem szükségem lenne egy jó pénzügyi tanácsadóra, aki mellett nem kell mindennek személyesen nekem is utána járnom, pusztán bizalom hiánya miatt, majd a végén nagyobb és átfogóbb piaci ismerettel, mint a nekem tanácsot adóé, nemet mondanom a sokadik pénzügyi tanácsadói állásajánlatra!

www.holnap.shp.hu · http://www.holnap.shp.hu 2009.09.28. 11:23:00

@almaafájától:

Nagyon egyetértek!

Egyetértésem jeléül néhány gondolat:

Klónok támadása:

Az érem egyik oldala:
Van harminc egynéhány pénzintézet, 600-nál is több a számuk az összes közvetítő vállalkozással együtt. Nem tudom pontosan megmondani, hányféle pénzügyi terméket, konstrukciót kínálnak, mindenesetre sokat.

Az érem másik oldala:
Néhány millió ember, akiknek voltak, vannak, lesznek különböző pénzügyi problémáik. Más és más körülmények, háttér, hozzáértés, lehetőség.

Az érem harmadik oldala:
Egyen tanácsadók.
Alapképzettségük a szaknévsor teljes tartalomjegyzékét átfogja. „Szakképzettségüket” maximum 10 nap alatt „elvégzett” tanfolyam végén tett „hatósági” vizsga garantálja.
Tréningeken hosszasan tanulják a szakma legfontosabb fogásait (névsor, telefonálás, üzleti megjelenés, bizalomkeltés, vágyak és félelmek felébresztése/keltése, analízis/elemzés, jó esetben 8-10 különböző termék közül – „független tanácsadó” - valamelyiknek az ajánlása, - nem ismerete, hanem ajánlása! - amely mindenféle problémára gyógyír, ajánlás kérése, névsor bővítése és vissza az elejére).
Új munkatársak keresése, csoport építése (ld: MLM). Az ideális csoportépítés: 5 új munkatárs, közülük mindegyik a telefonálás tudományának elsajátítása után szintén elkezd csoportot építeni….. Ebben a csoportépítési sémában van ugyan egy pici hiba: kis ország vagyunk, de jól hangzik.

Az érem negyedik oldala:
Valódi, jó pénzügyi tanácsadó. Van ilyen? Szerintem van, nem is kevés.
süti beállítások módosítása