Van véleménye, tapasztalata?

Pénzügyi tanácsadó?? Már gyanús! Rám akar sózni valamit, csak a jutalék érdekli. Van másmilyen is? Milyen a jó pénzügyi tanácsadó?

Utolsó kommentek

Indulás!

2009.09.23. 15:55 :: www.holnap.shp.hu

Az általam eddig ismert, pénzügyekkel, pénzügyi közvetítőkkel, pénzügyi tanácsadókkal foglalkozó fórumokon, blogokban a sok igazán, vagy kevésbé hozzáértő mellett kevés szerephez jut a másik oldal, a volt, jelenlegi, vagy leendő „ügyfelek” véleménye.

Amellett, hogy egy ilyen témájú blog nem nélkülözheti a valódi szakemberek véleményét, szeretném, ha a pénzügyekben kevésbé tájékozottak tapasztalatai, véleménye „vinnék a prímet”.

Moderálni csak felesleges személyeskedés, a blog témájától távolálló, vagy nyilvánvalóan reklámcéllal beírt komment esetén fogok. Egy – egy új téma indításának nincs akadálya, egyszerűen javasolni kell egy kommentben, vagy nekem küldött e-mail-ben (vajtho@invitel.hu )

Vajthó Gábor

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jotanacsado.blog.hu/api/trackback/id/tr241402037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy tanacsado 2009.09.25. 17:10:51

Tisztelem Vajtho ur!

Hogy szugseg van-e az embereknek penzugyi tanacsadasra?az igazsag,hogy mig nem cseppentem ebben az uzletben,sajnos engem sem nagyon foglalkoztatot,egy szuk eve alkalmam adodott,hogy tisztabban lasak,mivel az ovb Allfinanz ,munkatarsa lettem,a szomoru az ,hogy itt Romaniaban az emberek felfogasa kiabrandito,persze ehez hozajarult a romaniai penzugyi piaca is ,mivel sok embert hivatalosan becsaptak,de azert engem optimizmus tolt el ,mert ez rovid ido alatt sikerult sok embert felvilagositsak,es atadjak olyan informaciokat,amirol el sem tudtak kebzelni ,hogy mennyi penzt sporolhat meg,igen itt meg minden csak a kezdet,a penzugyi piacon nagyon szuk a paleta,de azert van egy par csomag 6-8 amibol elony tudok kovacsolni a klienseim szamara,gondolom onoknel nagyobb a valasztek,a megiszterem szlovakiabol van ki felkeszitett es elmondta ,hogy naluk mar tobb mint 200 csomagbol tud megoldasokat,a kliensei szamara,mi mostan ott allunk ,ahol szlovakia allt 90-ben,de nagyon remenykedek hogy ,itten is minnel hamarabb sikerul az emberek felfogasat megvaltoztatnunk,mint irtam jo uton haladunk,mar kikepeztem nehany emberket kikkel kozoson epitsuk ezt a nagyon fontos tevekenyseget,termeszetesen meg sok mident el kell sajatitanom ,mert itten a penzugyi piac szinte hetente,honaponta valtozik,es az emberek csak amulnak mikor megmondjuk,hogy mi nem termeket arusitunk ,hanem ,hoszutavu eggyutmukoesrol beszelunk,igen mar a kliensekbol barati kapcsolatok szulettek ,annak kapcsan,hogy megoldottuk a penugyi gondjat,termeszetesen,ez nem hoz azonnali valtozast ,de viszont latjak a klienseim az alagut veget es ez nagy elgtetel szamomra.Sajnos meg a foiskolan sem tanitjak ezeket a dolgokat,a penzugyi tarsasagok,szinte robotkent dolgoznak,es csak az o hasznukra dolgoznak,semi konkret informaciot nem szolgalnak a klienseknet,csak egyszeruen tessek alairni a szerzodest,es szegeny meg csak a szerzodest sem olvassa el,es amikor ra jott hogy behuzzak,akkor majd folkeres,de sajnos en mar nem azt tudom kihozni abbol mint ha eloszor hozzam jon,tehat igen is nagyon fontos a penugyi tanacsado tevekenysege,es szivesen elfogadok ontol is tanacsokat ,mert ,nagyon profi szinten szeretnem ezt csinalni

egy tanacsado

GTibor 2009.09.26. 23:01:08

Hogy szükség van-e a jó pénzügyi tanácsadóra?
Természetesen, Igen!
De, lassan a testtel! Ki mondhatja el manapság magról, hogy Ő pénzügyi tanácsadó? És egyáltalán mi a feladata egy pénzügyi tanácsadónak? Ki ellenőrzi a tanácsadók munkáját?
Tudnám még sorolni kérdéseimet, de inkább beszéljünk a jelenlegi helyzetről.
2006.-ban és 2007.-ben mint a gomba az esőben, úgy szaporodtak a pénzügyi tanácsadók Magyarországon. Nekem és ismerőseimnek is sikerült jó párral találkoznunk! Sajnos! Az alap tézis az volt hogy takarítson meg mindenki pénzt a biztosításos befektetésekben, vagyis az Unit-Link termékekben. Van akinek 300 ezret, van akinek 600 ezret, sőt volt olyan, hogy 1 millió forint éves díjas UL terméket tudtak eladni ezek a "nagyszerű tanácsadók"!!! Az már mindegy volt, hogy a következő évet be tudja-e fizetni vagy sem, úgy se ez volt a lényeg! Tegyük fel be tudta fizetni ügyfelünk a második évet, akkor meg jött a gazdasági válság, és a nagyszerű "Tanácsadó" elfelejtette közölni ügyfelével: "át kellene helyezni a portfóliókat a biztonságos kötvény vagy pénzpiaci portfólióba". Igy aztán sok ügyfél azt vette észre hogy 70%-kal kevesebbet ér a pénze! Igaz, ez nem lehetne probléma egy 15 - 20 éves szerződésnél, de hát a többség már a harmadik évet se biztos, hogy be tudta fizetni a válság miatt, ráadásul még hozzá is kellett volna nyúlnia a befektetéshez! Jaj, ne! Azért meg egy kiló kenyeret se lehetett venni.
Szóval mit is ajánlottak ezek a "Pénzügyi tanácsadók" ebben az ominózus "Dübörög a piac" években?
De van ennél rosszabb is!!! Voltak olyan tanácsadók, akik még olyan tanácsot is adtak, hogy akinek van ingatlanja, az vegyen fel jelzálog-hitelt, azt fektesse be, mert az éves 30-40%-s hozam, azt bőven kitermeli 3 - 4 év alatt, sőt még nyereség is marad! Most meg azt látom, hogy ismerőseim feje felől elárverezik a házat!! Ajjaj!!! Milyen tanácsadó az ilyen? És miért van belőlük ilyen sok - még mindig?

Szóval. Meg kellene már tisztítani a piacot ezektől a mondva csinált tanácsadóktól - esetleg festőktől, fodrászoktól, stb.!!!!

Sajnos vannak még most is olyan neves és nagy cégek akik kidobják a jól kinevelt prédát az utcára, a hasznot gyorsan felmarkolják, a préda meg az befogott vad meg már nem számít.

Na ez nekem a véleményem a mai "pénzügyi tanácsadókról"

Tisztelettel, Tibor

www.holnap.shp.hu · http://www.holnap.shp.hu 2009.09.27. 03:21:00

@GTibor:
Majdnem mindenben egyetértünk!
Amiben nem, az az, hogy akikről GTibor ír, azok nem jó tanácsadók, még csak nem is tanácsadók!
Véleményem arról, hogy milyen a jó pénzügyi tanácsadó, oldalt a link blogban lévő linkre kattintva olvasható.

Zsbc · http://www.penzugyitanacsadas.com 2009.09.27. 12:14:38

Én úgy gondolom, hogy igenis szükség van pénzügyi tanácsadókra a mai világban! Amikor egy sima szerződés is alsó hangon több tíz oldal (persze a legkisebb betűtípus, sima sorközzel, amit természetesen jogászok fogalmaztak, hogy az ember véletlenül se értse meg), akkor nem azzal fogunk azzal időzni, hogy átolvassuk ezeket.
Közel 9000 pénzügyi termék ma van Magyarországon. Ha valaki csak egy sima bankszámlát szeretne nyitni, akkor is legalább 30 banknak az összes létező kondícióját át kellene néznie, ahhoz, hogy tudjon dönteni.

Mi is a feladata egy igazán jó pénzügyi tanácsadónak??? Nem az, hogy eladja azt a bizonyos terméket az ügyfélnek, hanem, hogy az ügyfélnek megfelelő információkat adjon, és ő ez alapján meg tudja hozni a számára optimális döntést.

Nálunk az embereknek a pénzügyi kultúrája még nagyon gyerekcipőben jár. Nyugaton nagyon más a helyzet. Remélem, hogy azért 5-10 éven belül már nálunk is tisztelni fogják a tanácsadókat. Amerikában ha valaki azt mondja, hogy pénzügyi tanácsadó, akkor felnéznek rá, mert egy olyan elismert szakma, mint a jogász, és külön képzésként oktatják egyetemen. Nálunk jóformán a pénzügyi tanácsadót még mindig biztosítási ügynöknek titulálják, holott teljesen más a kettő.

GTibor!
Teljes mértékben egyet értek Önnel! Sajnos a szakmában nagyon sok a fiatal egyetemista, akik elvégeznek egy- kétnapos gyorstalpalót, és utána ők a "nagy tanácsadók".
süti beállítások módosítása